Algemeen

Zomervakantie in Natuurmuseum Fryslân

In de zomervakantie is er veel te doen in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Van interessante tentoonstellingen tot rondleidingen bij de Draak en van VR-tochten per helicopterduikboot tot het spelen van leuke spellen. En dan is er natuurlijk ook nog de spetterende attractie De OnderWaterSafari. Het Natuurmuseum is in de maanden juli en augustus bovendien iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen.

Wie benieuwd is naar het leven onder water kan op OnderWaterSafari gaan, toegankelijk voor bezoekers vanaf vier jaar. Je neemt een duik onder de waterspiegel, zonder natte voeten te krijgen. In een speciaal voertuig maakt je een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Laat je meevoeren door de stroom en ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis! (Wil je zeker zijn van een plek, boek dan een ticket met tijdslot via www.natuurmuseumfryslan.nl).

De tijdelijke tentoonstelling Swim Fish Swim! vertelt over vismigratie, obstakels die trekvissen tegen komen en slimme oplossingen om vissen weer vrij baan te geven. Je kunt hier het Vismigratie Racespel spelen én een VR-tochtje maken boven de Afsluitdijk en door de toekomstige vismigratierivier.

In BLOCBIRDS zijn 25 composities te zien van vogels. Iedere vogelsoort heeft zijn eigen kleurenpatroon en verenkleed. Twee kunstenaars van Studio 212 Fahrenheit hebben deze ‘vogeluniformen’ omgezet in blokpanelen. Aan de hand van de kleuren, patronen en onderlinge verhoudingen kun je raden om welke vogel het gaat.

In de zomer is er een expositie van de Hollandse Aquarellistenkring getiteld: Meesteres & Moeder. zeven aquarellisten presenteren werk met een natuurlijke inslag.

In de laatste week van de zomervakantie van het noorden zijn er extra activiteiten: kinderen kunnen verschillende spellen spelen, zoals het bruinvis bordspel (een soort ganzenbord over bruinvissen), het bruinviskwartetspel en een BLOCBIRD memory spel (17 t/m 25 augustus).

In de zomervakantie van het noorden (13 juli t/m 25 augustus) zijn er iedere dag rondleiding bij de Draak Li-Ming. Geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar.

Daarnaast zijn er nog drie verdiepingen met vaste presentaties zoals de Walviszaal, Het Reiskabinet van kapitein Severein, Verwonderland en Darwins Zolder. Dagelijks is de preparateur aan het werk in het Open Atelier. Hier kun je zien hoe hij dieren opzet