Algemeen

Zomerviskaravaan komt in Berlikum

Ben jij gek van sportvissen, niet ouder dan 14 jaar en wil je daar meer over weten? In samenwerking met HSV De Deinende Dobber wordt een supergaaf VIS-event georganiseerd op vrijdag 16 juli aan de Hege Wier, entree aan Sânwei/Menaam in Berlikum. Deze dag is onderdeel van de ZomerVISkaravaan.

Het VIS-event duurt van 09:30 tot 14:30 uur. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt inlopen wanneer je maar wilt, mits je vooraf bent aangemeld. De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet je wél zelf meenemen.

 

Over de ZomerVISkaravaan

Door het hele land – dus ook bij jou in de buurt – vinden in de maanden juli, augustus en september meerdere ééndaagse VIS-events plaats. Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, op een juiste wijze een vis leren onthaken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator leren werpen en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren.

Onder begeleiding van VISmeesters en VISjuffen kunnen kinderen ook zélf vissen! 

Alle kinderen gaan naar huis met een rijk gevulde goodiebag en maken ook kans op een gratis hengel! 

 

Inschrijven vol=vol

Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle VIS-events is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen ouders hun kind per locatie digitaal inschrijven voor deelname. De deelname is voor kinderen t/m 14 jaar en is beperkt tot maximaal 75 kinderen, dus vol=vol!

Protocol verantwoord sporten

Voor het VIS-event van de ZomerVISkaravaan wordt door Sportvisserij Nederland het protocol “Verantwoord sporten bij Hengelsportverenigingen” gehanteerd. Meer informatie tref je aan op: www.sportvisserijnederland.nl/corona/protocollen-verantwoord-vissen-bij-hengelsportverenigingen-tijdens-corona.html

 

Meer informatie over de ZomerVISkaravaan: Hansma@sportvisserijnederland.nl of Hampsink@sportvisserijnederland.nl 

 

Meer informatie over het lokale JeugdVISevent: website van HSV