Algemeen

Zondag 1 mei Ouwesylster Markt

Zondag 1 mei de eerste Ouwesylster Markt van dit jaar.

Op de eerste zondag van de maanden mei t/m oktober wordt midden in Oude Bildtzijl, op de Keuningsstreek langs het water, van 13 tot 17 uur de gezellige kleinschalige veelzijdige Ouwesylster Markt georganiseerd met allerlei, vaak zelfgemaakte, producten uit de regio. Komende zondag is de eerste. Zie ook www.aerdenplaats.nl

 

Ook wordt Paul Dolk terug verwacht 

Met stille trom vertrok hij op donderdagochtend 21 april vanaf het Graauwe Paard in Oude Bildtzijl voor zijn Elfstedentocht voor Kika. Samen met zijn op afstand bestuurbare Landrover Defender. Ouwe Dykster Paul Dolk wilde iets bijzonders doen voor zijn 50e verjaardag. Niet krijgen, maar geven. Hij koos ervoor om een tocht te maken met betekenis, voor hemzelf en voor anderen. Kika werd het doel waarvoor hij geld wilde inzamelen. Ter nagedachtenis aan een leerling van hem. Een jongen die in 2013 op 11-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker en die sindsdien altijd een plekje in zijn Hart heeft gehad! Maar ook om iets te doen waar hij blij van wordt. Daarom loopt hij samen met zijn bijzondere loopmaat… Als niet geoefende loper had Paul’s lijf het zwaar de eerste dagen, maar wat in zijn hoofd zit, dat zal gebeuren… En dus liep hij door. Stap voor stap, van de ene stad naar de volgende. En a.s. zondag komt deze gedenkwaardige tocht tot een eind in Oudebildtzijl. Wij gunnen Paul een Warm Welkom en nodigen je van harte uit om hieraan mee te doen:

Paul vertrekt zondagochtend vanuit Franeker en hij komt via Schalsum, Ried en Firdgum naar Westhoek (The Friezinn). Vervolgens loopt hij de hele Oudebildtdijk uit tot de finish voor het Graauwe Paard. Hij wordt daar tussen 15.30 en 17.00 uur verwacht. Vanaf de kruising met de Burdineweg krijgt hij een escorte van een paar echte Landrover Defenders.

Steun Paul’s actie met een donatie. Elke euro helpt!! Dit kan via  https://www.actievoorkika.nl/11stedendefendertocht