Cultuur

Kykdâgen januari 2020

In de maand januari 2020 zullen twee kunstenaressen iedere zondag van 11 tot 17.00 uur een expositie houden in aTALjEA in de Claes Barthoutstraat 1, 9079 LR in Sint-Jacobiparochie.

Gryt Nicolai, woonachtig in Stiens, bewerkt na enkele cursussen al jaren zelfstandig speksteen uit China en Brazilië, albast en serpentijn tot beelden. De voormalige wijkverpleegkundige maakte van haar zorgzame handen creatieve handen en bewerkt steen om tot beeld. De expo status van Gryt Nicolai is: meedoen aan de kunstroute rondom Stiens en bij Vakwerk in Burgum.Mevrouw Nicolai heeft een studio aan huis waar zij enkele groepen per week les geeft. Nicolai en Jansma treffen elkaar regelmatig aan de Emmakade in Leeuwarden, waar kunstenaars één maal per maand koffiedrinken en kunstbespreken. 

In januari 2020 komen de beide kunstenaressen voor het eerst met hun kunst samen in Sint-Jacobiparochie in atelier aTALjEA.

Talea Jansma is bekend door de Kûnstútlien in haar atelier in de Claes Barthoutstraat. Talea Jansma heeft speciaal voor 2020 een nieuwe collectie Acrylschilderijen gemaakt over haar woonplaats Sint-Jacobiparochie, waarin de watertoren een centrale rol heeft.

U bent welkom, de toegang is gratis, kinderen onder begeleiding krijgen een traktatie.