Cultuur

De maand december is een maand waarin je meer vanuit bezinning de dagen beleeft en naar de wereld kijkt. Dronryp staat er om bekend, verbondenheid met elkaar. Dat is iets waar we trots op zijn en als Culturele Commissie d'Alde Wite Dronryp hebben wij daarom traditiegetrouw wederom een kerstconcert georganiseerd om dat gevoel van saamhorigheid met elkaar te versterken. 

Om stil te staan bij de verbondenheid. Kerst draait om liefde voor elkaar, voor je medemens er zijn, bedenken dat je het zelf ook fijn vindt om die warmte te voelen bij het feest van licht in de donkere dagen van het jaar. Wij hebben een mooi muziekprogramma samengesteld met popkoor FromUs, een strijkkwartet en een gelegenheidsband.

Popkoor FromUs uit Dronryp brengt o.a. het prachtige nummer 'Mary did you Know', That's Christmas to me' en 'Walking in the Air' ten gehore. Het strijkkwartet is gevorm met 4 leden van het Fries Kamer Orkest. Zij spelen Engelse Christmas Carols, bekende en minder bekende zoals: 'Little Jesus Sweetly Sleep', 'Ding Dong Merrily on High', 'See Amid the Winter's Snow', 'The Holly and the Ivy'.

Daarnaast is een gelegenheidsband samengesteld van Rypster rasmuzikanten die (kerst)nummers in een eigenzinnig jasje zullen stoppen. Voor de welbekende meezingers in de set zal het publiek uitgenodigd worden om ook van zich te laten horen. De band zal niet alleen in hun ‘standaard’ bezetting spelen, maar voor het grootste deel van hun set aangevuld worden met het reeds aanwezige strijkkwartet en twee saxofonisten. Met deze grote bezetting brengen ze nummers van o.a. Brenda Lee en Wham. Als feestelijke afsluiter volgt een slotnummer waarbij alle muzikanten die hun medewerking aan het concert hebben verleend gezamenlijk het podium op stappen om U swingend richting huis en de komende kerstperiode te sturen.

Kerst is het feest van de compassie met het kwetsbare in ons en onder ons. Mooie muziek, in de sfeervolle omgeving van d'Alde Wite en met mensen om je heen om het te delen, Wat wil je nog meer!

Zondagmiddag 15 december
Aanvang: 15.30 uur
Kerk open: 15.00 uur
Kaartverkoop aan de deur