Sport

Bijzondere triatlon Stiens

De BronSnijder Triatlon in Stiens had vorige week zaterdag wel een hele bijzondere finish. Anton Theo Borger uit Boelenslaan had bij de sprint genoeg voorsprong om net voor de finish zijn 6 weken oude dochter Hiske op de arm te nemen en met haar over de streep te rennen.

De Stienser triatlon was deze keer sowieso bijzonder omdat deze wedstrijd traditioneel in het laatste weekend van juni wordt georganiseerd. Door de coronamaatregelen kon dat nu niet en omdat de editie van 2020 ook al moest worden afgelast had de organisatie alles op alles gezet om dit jaar toch nog een triatlon in Stiens te krijgen.

Voor de ruim 200 deelnemers betekende deze verplaatsing dat ze nu in veel kouder water moesten zwemmen. Met een watertemperatuur van slechts 16,5 graden was dit voor menigeen even afzien. Het fietsen en hardlopen vonden echter plaats onder prima weersomstandigheden waardoor de organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement.

De sprint bij de dames werd gewonnen door Meike Regeling uit Stiens. De nummer drie op deze afstand was Ytjanda Sloot, ook uit Stiens.

De lange afstand werd bij de mannen gewonnen door Ivor Feunekes uit Borger en bij de vrouwen door Carla Broers uit Alkmaar. Maria Sterk uit Hallum werd hier tweede.

Een dag eerder was ’s avonds al de jeugdtriatlon gehouden. Daar waren dit jaar minder deelnemers dan de voorgaande edities maar dat maakte de wedstrijd niet minder geslaagd. De eerste prijs bij de meisjes was voor Lana Schiphof en bij de jongens ging Jari Heppener met de eer strijken.