Sport

Na de verliespartij in en tegen Zuidwolde, was daar wederom een nieuwe tegenstander voor DTD. Onbekend is onbemind zegt men, VENO uit Vollenhove was de tegenstander afgelopen zondag.

De selectie uit Vollenhove zal zich achteraf wel even achter de oren hebben gekrabd. Want binnen vijf minuten stond DTD met 2 -0 voor. In minuut een was het al raak daar Antonio Soldo, die DTD op voorsprong schoot. Amper drie minuten later werd het 2-0 door Jelmer Deelstra. Nadat VENO wat geschrokken achterbleef haalde DTD de trekker niet over om nog meer afstand te nemen, want dat had gekund. VENO heeft een prima voetballende ploeg en dat maakte best wel indruk. Na de pauze kwam VENO terug in de wedstrijd, in minuut 51 maakt Jod Zomerman de aansluitingstreffer. Thomas Dijkstra mocht in de 74e minuut aanleggen voor een vrije trap. Via de muur ging de bal bijna in het doel, de keeper en paal voorkwam erger. Op de achterlijn werd Antonio Soldo te hard aangepakt en de scheidsrechter van dienst Wiebe van der Kamp die een prima wedstrijd besloot DTD een penalty te geven. Steffen Hansma schoot die onberispelijk binnen zodat de eind stand 3-1 werd.