Evenementen

Evenement - Cabaret: “It komt wer foar 't ljocht! in MFA de Ynset Holwerd

Adres
Locatie MFA de Ynset
Plaats Holwerd
Evenement informatie
Datum 24-1-2020 20:00

Twee kleinkinderen overdenken het werk van Klaes Westra en brengen weer oude liedjes en sketches voor het voetlicht, aangevuld met nieuwe liedjes en grappen en oude familieherinneringen.

Klaes Westra was cabaretier, zanger en toneelspeler in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Met zijn gezelschap reisde hij door de provincie met zijn conferences en liedjes.

Iedereen kende zijn melangolische “Plakje grûn” en er werd gedanst op “Djip yn'e Wâlden”. Maar hij was ook maatschappijkritisch met conferences als “Harke fan de fûgelwacht”over het kievitseizoeken en “De swalker” dat eigenlijk over consuminderen gaat!

Nu, bijna 75 jaar later, hebben de kleinkinderen van Klaes Westra, Aeltje Walsma en Gea Verhaag, al dat mooie materiaal aan liedjes en conferences van zolder gehaald. Zij hebben een programma gemaakt met zijn oude sketches en liedjes in een strak geregisseerd nieuw jasje, prachtig aangevuld met nieuw werk. Ouderwets lachen anno nu! Vrijdag 24 januari, aanvang 20.00 uur in MFA de Ynset Holwerd.