Algemeen

10 Engelse mijlen prestatieloop in Sint Anne

Sportvereniging Friesland organiseert op zaterdag 21 september de 10 Engelse mijlen van St.-Anne. Prestatieloop over 5.8 km - 11.4 km - 16.2 km (10 EM).

Al vele jaren organiseert de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik de 10 Engelsemijlen van St.-Anna. Ook dit jaar weer op zaterdag 21 september met als start en finish de Sporthal De Bildtse Slag waar de inschrijving is vanaf 9.30 uur en kleed/doucegelegenheid en Jelger heet iedereen ook welkom in Het Sportcafé voor een hapje en drankje.

De routes worden aangegeven met krijtpijlen en onderweg staan verkeerregelaars bij kruispunten waar men oversteekt. Het is een mooie landelijke route, onderweg drie verzorgingsposten met water.

De route is net als vorig jaar: H.Sannesstraat- S.Brandsmalaan- Nassaustraat- De Keeg-Jakesreed - De Draai - Hemmemaweg - Bitgumerdyk - Berltsumerdyk - Alddyk - Bitgum - Langhoekstermiddelweg - Sudhoekstermiddelweg - Hemmemaweg - 't Lurkypolspad-Kroanenburg - W.Boumastraat en Burgm. Hesselinkstraat.

Aanmelden kan tot voor de start in het sportcafé, de limiet is twee uur. Dus om 13.00 uur worden de tent en boog opgeruimd en is er geen tijdjury meer.  

Foto: Djurre v.d. Schaaf