Algemeen

4 Mei Herdenking Stiens

Op 4 mei vindt normaal gesproken de regionale 4 mei Herdenking om 20:00 uur plaats in het centrum van Stiens. Ook dit jaar kan deze herdenking door de nog geldende maatregelen niet plaatsvinden zoals gewoonlijk. Daarom zullen we als InterKerkelijk contactWerk (IKW), als organisator, wederom een alternatieve herdenking organiseren.

Het IKW zal hiertoe, op de ochtend van 4 mei, zonder publiek een kranslegging doen bij het monument aan de Langebuorren in Stiens (naast het voormalig gemeentehuis). Ook afgevaardigden van de Sprankel, die als school het monument geadopteerd heeft, zullen deze dag een krans leggen. Aan alle bewoners van Stiens en omstreken wordt vervolgens de gelegenheid geboden om gedurende de hele dag, individueel het monument te bezoeken en eventueel een bloemlegging te doen. Hierbij gelden dan uiteraard de regels van de overheid. De gebruikelijke kerkdienst op de avond zal komen te vervallen.

 

Op deze manier willen we de burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties herdenken.

 

Het IKW beveelt tevens van harte de landelijke herdenking aan welke uitgezonden zal worden op de NPO, of de provinciale herdenking die via Omrop Fryslân te volgen zal zijn. Tevens ondersteunen wij weer de landelijke oproep aan alle trompettisten in Nederland om 19:58u het Taptoe signaal uit te voeren. Dit kan in je tuin, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of op een kerktoren