Algemeen

47e Editie Concours Hippique St. Annaparochie; gezelligheid en sportiviteit!

De organisatie van CH St. Annaparochie kijkt terug op een prachtig concours dat afgelopen weekend plaatsvond. Vele ruiters uit Friesland en Noord-Holland wisten de weg te vinden naar de prachtige  accommodatie van Stal De Hameren aan de Súdhoekstermiddelwei te Vrouwenparochie.

Met name de beschikking over de uitstekende bodem maakt dat vele springruiters uit de provincie Fryslân en ook Noord-Holland graag afreizen naar Vrouwenparochie. Vrijdagavond werd begonnen met de springrubrieken op B, L, M en Z niveau. Ongeveer 60 combinaties streden om de mooie prijzenpot. Met behulp van vele sponsoren waren er leuke extra prijzen te verdienen. Een van de aspecten die CH St. Annaparochie een populair concours maken. Alle uitslagen worden verderop in dit artikel genoemd. 

De locatie is vanwege de uitstekende bodem zeer populair onder springruiters. Om alle 250 aanmeldingen te kunnen laten starten werd daarom op zaterdag om 8.00 van start gegaan met de klasse BB om zo op te bouwen naar de klasse ZZ. De hele dag werd door het publiek, vanaf het gezellige terras, genoten van mooie springsport. Eind van de middag kon net op tijd voor de hevige regen- en onweersbui de laatste ZZ ruiter zijn parcours springen. De B, L, M, Z en ZZ-licht dressuurrubrieken werden ondertussen verreden op gras. Ongeveer 150 proeven werden gereden, verdeeld over zes dressuurbanen. Uiteraard waren voor deze rubrieken ook vele geldprijzen en extra prijzen te winnen. 

De zondag stond helemaal in het teken van dressuur. In de ochtend werd de finale van de Meneer & mevrouw Hoekstra Kür op muziekcompetitie beslist. In de klassen L, M, Z en ZZ-licht kwamen prachtige combinaties aan de start met hele aansprekende en diverse muziek. Dit maakt de rubriek zo aantrekkelijk voor publiek! Na het succes van vorig jaar, wist de commissie wederom genereuze sponsoren te vinden, met als hoofdsponsor Meneer & Mevrouw Hoekstra die fashioncheques beschikbaar stelden voor de eerste, tweede en derde prijs van de competitie. Schoonheidssalon MOAI stelde een prijs beschikbaar voor de moaiste kür. De competitie werd over drie wedstrijden verreden waarbij de twee beste resultaten meetelden. 

Tot op het laatste moment was het spannend wie er met de prachtige competitieprijzen van-door zouden gaan. De eerste plaats was voor Elies Hoeksma met Zorro, de tweede prijs ging naar Anna-Sjouk Okkema met Bodubai en derde prijs ging naar Berber van der Meer met Frist Lady. De prijs voor de Moaiste kür, aangeboden door schoonheidssalon Moai te Cornjum/Stiens, was voor Reina de Haan met Fanwartine. In de middag ging het programma door met Subtop dressuur, vanaf de klasse ZZ-Zwaar. De zon scheen en het publiek bleef belangstellend kijken naar de prachtige combinaties die op het hogere niveau hun kunsten vertoonden. Genieten voor echte dressuurliefhebbers!

Een zeer geslaagd concours met gezelligheid en sportiviteit voor zowel deelnemers als publiek! Grote dank gaat uit naar de fantastische sponsoren en vrijwilligers!