Algemeen

60-jarig huwelijk echtpaar Peeringa-de Vries

Op 26 juli waren de heer en mevrouw Peeringa-de Vries 60 jaar getrouwd. Willem Peeringa (87 jaar) geboren in Foudgum en opgegroeid in Ferwert en Neeltje de Vries (86 jaar) geboren aan de Oude Bildtdijk hebben elkaar 64 jaar geleden ontmoet op het feestterrein in Ferwert. Na hun verkering- en verlovingstijd gaven ze elkaar op 26 juli 1961 elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van het Bildt.  

Willem heeft tot zijn 55ste jaar als heftruckchauffeur gewerkt op de buitenlandse expeditie van de CCF. Neeltje zorgde voor de huishouding. Wanneer er aan Willem en Neeltje werd gevraagd om iets voor de gemeenschap te doen dan waren ze daar altijd bereid toe.  Neeltje heeft zo vele collectes gelopen op voor goede doelen, buren geholpen waar nodig. En ook de naaimachine kwam op de tafel toen er gevraagd werd om vlagjes te naaien voor het dorpsfeest op Nij Altoenae. Willem maaide menig grasveldje voor buren en hielp mee, waar nodig met bouw van het dorpshuis te Nij Altoenae. Willem heeft na de werkzame periode bij de CCF nog het rijbewijs behaald en zo samen met Neeltje vele kilometers nog in de auto gemaakt.

In 2010 moesten Willem en Neeltje vanwege gezondheidsklachten en bijna 50 jaar gewoond te hebben bij de dijk, verhuizen naar Sint Annaparochie. Het was even wennen. Een huis zonder tuin maar ook hier plezierig gewoond. 

Sinds juni wonen ze in "Zorgcentrum Het Bildt". De zorg wat dichterbij. In hun huwelijk zijn twee kinderen geboren: Een dochter en zoon en zijn ze trotse grootouders van drie kleinkinderen