Algemeen

Aankomst F-35 op donderdag 31 oktober

Op donderdag 31 oktober 2019 is het zo ver: we verwelkomen de F-35 met tailnummer F-009 op vliegbasis Leeuwarden. Dit toestel is het eerste F-35 jachtvliegtuig dat vanaf Leeuwarden gaat opereren en markeert het startpunt van het eerste F-35 squadron in Nederland.

Bij aankomst voert de F-35 een fly by samen met zijn voorgangers: een F-16, een Hawker Hunter en een Spitfire. Wilt u dit bijzondere moment meemaken? Dan kunt u alles volgen via livestream.

Verkeersmaatregelen
Er wordt extra drukte verwacht rondom de vliegbasis. Ook zijn er verkeersmaatregelen van kracht tussen Leeuwarden en Stiens, tussen Leeuwarden en Marssum en rond de vliegbasis. De N357 tussen de Tjessingawei en de rotonde bij Jelsum is op 31 oktober van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van lijndiensten. Fietsers hebben gewoon doorgang.

De N-357 tussen de Tjessingawei en de rotonde bij Jelsum is op 31 oktober van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van lijndiensten. Fietsers hebben gewoon doorgang.

  • Parkeren alleen aan de oostzijde
  • Parallelweg in te rijden vanaf de zuidkant
  • Aan beide kanten van de doorgaande weg N357 geldt een stopverbod.

Om van het allerlaatste nieuws over de aankomst van de F-35 op de hoogte te blijven kunt u ons ook volgen via social media.