Algemeen

Amerikaanse countryzanger Pat Reedy naar Alde Leie

De Amerikaanse countryzanger Pat Reedy geeft op zondagmiddag 8 september om 16.00 uur een concert in Kultuurfabriek Kooi-Aap aan de Leijester Hegedyk 27B in Alde Leie. Reedy wordt begeleid door The Long Time Goners. 

Pat Reedy maakt hele oorspronkelijke countrymuziek en zijn ster is zowel in Amerika als Europa rijzende. Hij woonde het grootste deel van zijn volwassen leven in New Orleans, waar hij werd geïnspireerd door de straatartiesten van de Franse wijk. Nu hij een deel van zijn tijd in Nashville woont, heeft zijn muziek zich ontwikkeld tot een mix van New Orleans r&b en de klassieke Nashville sound. Zijn laatste album ‘Highway Bound’ werd  opgenomen met straatartiesten uit New Orleans in een studio in Nashville. Op deze manier werd het een mooi eerbetoon aan zijn tijd in The Big Easy.

The Longtime Goners putten hun inspiratie uit oudere klassieke en outlawcountry, rockabilly, traditionele  fiddle-tunes, swamp-pop, blues en traditionele cajun en zydeco. Muziek met teksten over de rafelranden van de maatschappij. De groep bestaat uit: accordeon: Micah Hulscher, bas: Corey McGillivary, drums: Tony Frickey, fiddle: Lyle Werner, pedal steel:  John James Tourville.