Algemeen

Autowassen voor Tanzania groot succes

In Britsum kon men haar/zijn auto laten wassen voor 10 euro, het geld dat daarmee werd opgehaald kwam ten goede aan het project ‘ Build and Be’ (bouwen en er zijn ). Een groep jongeren uit Britsum, Koarnjum en Jelsum gaan in 2020 onder begeleiding van vijf volwassenen als een groep in juli 2020 naar Tanzania. 

Ze willen als groep meewerken om voor de allerarmsten die nu in hutjes wonen wat geen naam mag hebben als een huisvesting, stenen huisjes te bouwen.

Om dat allemaal te bekostigen is er veel geld nodig.  Zo was er op het parkeerterrein van Britsenburch afgelopen zaterdag een autowasdag georganiseerd. Voor 10 euro werd je auto ouderwets afgespoten, met spons gewassen, in de was gespoten en gezeemd.

De groep die in juli 2020 naar Tanzania afreist gaat mee helpen om de stenen huisjes te bouwen. Alleen al voor de groep die afreist is er 30 000,-- euro nodig voor de reis en verblijfskosten maar dat is inclusief de bouwmaterialen voor vier stenen huisjes. Om dit aanzienlijke geldbedrag bij elkaar te sparen zullen er dit jaar diverse acties worden georganiseerd. Ook zijn donaties van harte welkom. Voor meer informatie omtrent deze ‘stichting bouw woningen Tanzania’ kunt u terecht op hun website, www.stichtingbouwwoningentanzania.nl.

Het geldbedrag wat is opgehaald in Britsum was 798,-- euro, en er zijn zo’n 65 auto’s gewassen, en dat was voor de organisatie een mooie opsteker.