Algemeen

Bakker Training Therapie is volop in ontwikkeling

Op 1 april 2023 werd voor Stephanie Fictorie en Elaine Reitsema een droom werkelijkheid. Vanaf dat moment mochten zij zich de nieuwe eigenaren van Bakker Training Therapie noemen. Ze namen het stokje over van Sjoerd Bakker, die de goedlopende fysiotherapiepraktijk in Stiens na ruim 33 jaar vol vertrouwen aan hen overdroeg. Een jaar na de overname zijn de twee fysiotherapeuten nog net zo enthousiast als bij de start van dit avontuur. “We zijn trots op wat we het afgelopen jaar samen hebben bereikt.” 

“Wij zijn doorpakkers”

Hoewel het enthousiasme er nog steeds goed in zit bij beide, geeft Stephanie aan dat het eerst wel even zoeken was. “We kenden de praktijk, de medewerkers en het klantenbestand omdat we er zelf al werkten. Maar wat er allemaal nog meer bij kwam kijken was nieuw.” Elaine vond het wachten op reacties van instanties in het begin nog wel eens lastig. “Stephanie en ik zijn doorpakkers en willen alles snel en goed regelen. Lang wachten op antwoorden frustreert dan wel eens. Gelukkig zijn die zaken nu goed geregeld.” 

Spannend en druk

Die eerste maanden waren volgens beide dames wel even pittig. Stephanie: “Je leert al snel dat fouten maken niet erg is en dat het vaak ook zo weer is opgelost. Iedereen wil wel helpen, zolang je er maar om vraagt. Langzaamaan krijg je grip op dingen en ontwikkel je een ritme in je nieuwe taken. Dat geldt ook voor het vinden van balans tussen werk en privé.” Elaine vult aan: “Na de overname was het eerst spannend en druk. Inmiddels heeft alles z’n weg gevonden en kunnen we samen met ons team werken aan het toekomstbeeld van Bakker Training Therapie.”

Hun nieuwe rol als eigenaren was voor de collega’s misschien even wennen. Hoe gaat het samenwerken nu? Elaine: “Heel goed. Vanuit het team krijgen we positieve feedback. Tijdens de functioneringsgesprekken hebben we de medewerkers gevraagd naar ons functioneren. Als antwoord kregen we dat het team opener naar elkaar is geworden. Iets dat wij als een groot compliment beschouwen.” Stephanie: “Van collega naar werkgever gaan was even raar. Alles veranderde, maar eigenlijk ook weer niet. Dat we van onze collega’s terugkrijgen dat we het echt samen als een team doen, is erg fijn.”

Volop in ontwikkeling

Ze zijn nog ‘maar’ een jaar op weg maar staan zeker niet stil. Bakker Training Therapie is volop in ontwikkeling. Elaine: “We zijn druk bezig met de doelgroep ouderen en dan vooral de valpreventie. Die wordt nu vanuit de gemeente aangeboden en daar doen wij natuurlijk aan mee. We hebben een bekkenfysiotherapeut en een handtherapeut aangenomen, er zijn zwanger- en fit-groepjes ontstaan en collega Leon maakt op maat gemaakte spalken voor patiënten. Daarnaast heeft collega Stan zich extra geschoold op het gebied van de kaak en heb ik mij gespecialiseerd in manuele therapie bij baby’s.”

Bovenal willen ze de kwaliteit van de zorgverlening hoog houden. Stephanie: “Dat doen we door te investeren in de kennis en kunde van onze medewerkers. Door scholing en door interne kennis met elkaar te delen. Maar bijvoorbeeld ook door het uitbouwen van ons netwerk. Soms zijn er bij de zorg van een patiënt meerdere zorgverleners betrokken. Wij hebben veel specialisaties zelf in huis, maar je kunt niet in elke klacht goed zijn. Korte lijntjes met andere zorgverleners zorgen ervoor dat we snel en makkelijk kunnen overleggen. Voorop staat dat de patiënt goed geholpen wordt. Ook al is dat ergens anders dan bij ons.”

Ze blikken nog één keer terug op het afgelopen jaar. “We zijn echt trots op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet samen met ons team. We hebben verschillende specialisaties in huis en iedereen doet zijn of haar stukje vol overgave.” Kortom: Bakker Training Therapie blijft vertrouwd, betrokken en merkbaar beter? “Jazeker. We hopen deze lijn in de toekomst door te kunnen zetten. Met ons fantastische team gaat dat zeker goed komen.” λ