Algemeen

Bernsbern brengen ode aan pake Klaes Westra

Stichting Klaes Westra komt op 12 oktober naar MFC Het Spectrum met hun Friestalige voortelling It komt wer foar ’t ljocht. Twee kleinkinderen overdenken het werk van Klaes Westra en brengen oude liedjes en sketches voor het voetlicht. Aangevuld met nieuwe liedjes en familieherinneringen. 

In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw reisde cabaretier, zanger en toneelspeler Klaes Westra met zijn gezelschap door de provincie. Hij ging langs bruiloften en partijen en bracht daar zijn conferences en liedjes ten gehore. Bijna 75 jaar later, treden zijn kleinkinderen in zijn voetsporen.  

Djip yn’e Wâlden
Iedereen kende zijn melancholische ‘Plakje grûn’ en danste op ‘Djip yn’e Wâlden’. Zijn kleinkinderen Aeltje Walsma en Gea Verhaag hebben het materiaal van zolder gehaald. Zij hebben een programma gemaakt met zijn oude sketches en liedjes in een strak geregisseerd nieuw jasje. Dat hebben ze aangevuld met hun eigen nieuwe werk.

Aeltje Walsma is al sinds 1995 freelance actrice bij diverse gezelschappen en theaterbedrijven. Gea Verhaag werkte jarenlang als toetseniste en zangeres bij dans- en stemmingsorkest het Friesland Combo. Ook zij heeft enorme ervaring op het podium. It komt wer foar ’t ljocht is te zien op zaterdag 12 oktober in de TIBB-theaterzaal van MFC Het Spectrum in Burdaard, Schoolstraat 12. De voorstelling start om 20.00 uur. Tickets zijn te bestellen via: https://mgtickets.nl/v/958