Algemeen

Bewoners De Parrebeam gaan op culturele en culinaire vakantie

Nu veel mensen (en ook veel kinderen van de bewoners) op vakantie zijn, werd het plan opgevat om ook met de bewoners van NBS De Parrebeam op vakantie te gaan. Afgelopen woensdag werd met de reis begonnen en werd Italië bezocht. Niet echt natuurlijk. Maar deze hele dag stond in het teken van Italië, haar bewoners, gewoontes én natuurlijk haar lekkernijen.

 

De bewoners moesten eerst wel aan het idee wennen, maar ze gingen bij de voorbereiding mee in de fantasie van het personeel: “Hebt u uw koffer al gepakt? Vergeet uw zonnebril niet” enz.

Woensdagochtend stond er een Italiaans ontbijt klaar met Italiaanse bollen en Focaccia. En natuurlijk was de huiskamer en de ontbijttafel versierd in Italiaanse stijl. Bij de koffie was er tiramisu-gebak en kon men naar beroemde Italiaanse liederen uit operettes luisteren. Na de koffie kon men genieten van Simon Theo Oevering die op de trekzak de mensen in italiaanse sferen bracht. Vervolgens werd er verteld over wetenswaardigheden van  Italië en werd zo nu en dan de kennis over Italië getest.   Ondertussen kwamen er lekkere geuren uit de keuken waar lekkere pasta en spaghetti werd bereid.

Om 12.00 uur werd de Penne Carbonara en Spaghetti Bolognese op tafel gezet met Viennetta ijs met een italiaans Amaretto-koekje als dessert. Iedereen zat te smullen en er kwamen ook nog veel verhalen los.

Bij de thee/koffie waren ook nog Italiaanse lekkernijen en werd er via het Fietslabyrint door Venetië en Rome gefietst en daarna kon men nog genieten van beelden van bij het Gardameer.

’s Avonds kon men tijdens de broodmaaltijd nog verschillende pizza’s proeven. Al met al een hele mooie en gezellige dag.