Algemeen

Bijbelse monologen door verhalenverteller Guido de Bruin

Zondag 21 april is de jaarlijkse evangelisatiedienst in De Hege Stins. Deze keer komt verhalenverteller Guido de Bruin een aantal Bijbelse monologen vertellen. Het belooft een prachtige dienst te worden!

Guido de Bruin: “De kracht van verhalen”. Al heel jong heb ik de kracht van verhalen leren kennen. De verhalen van de Bijbel zijn me met de paplepel ingegoten. Goede verhalen zijn steeds weer nieuw, bieden herkenning en roepen je tegelijkertijd weg uit jezelf, uit je vanzelfsprekende manier van kijken. Dan moeten ze wel goed verteld worden. Ik vertel graag in de ik-vorm. Als je een verhaal hoort uit de mond van één van de personages en het ziet door zijn of haar ogen, komt het heel dichtbij.

Bijbelverhalen gaan over ons. Over gewone mensen van vlees en bloed. Dus ook over jou. Daar hoef je niet gelovig voor te zijn. In mijn Bijbelse monologen vertellen de personages in deze oude verhalen zelf over wat ze hebben meegemaakt en ervaren, over hun verlangen, hoop, twijfel en angst. Daardoor komen hun verhalen dicht op de huid. Als luisteraar ervaar je zo hopelijk dat deze verhalen ook over jou gaan, herken je iets van je eigen levensweg, word je geraakt of aan het denken gezet, durf je nieuwe wegen in te slaan.

Een ieder is van harte welkom. Tot zondag 21 april bij de evangelisatiedienst 9.30 uur in de Hege Stins. 

Gysbert Japicxstrjitte 4, 9051 ER Stiens