Algemeen

Bikkel Survivalrun, een uitdaging voor echte bikkels

Stichting Survival Friesland is inmiddels druk bezig met het organiseren van de jaarlijks terugkerende Bikkel Survivalrun. Voor deze 26e editie die op zondag 6 oktober zal plaatsvinden hebben wij de handen ineen geslagen met een nieuwe hoofdsponsor, namelijk: Technieker Detachering, gevestigd in Drachten. Wij zijn erg blij om hun naam aan deze run te mogen verbinden!

Dit jaar zullen ca. 1600 deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op de diverse parcoursen in recreatiegebied ‘de Groene Ster’ bij Leeuwarden. Voor de recreatieve loper is er een parcours van 5,5 km. De meer getrainde deelnemers kunnen helemaal los gaan op het parcours van 8 km, of het 12 km parcours met maar liefst 34 pittige hindernissen.

Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters en hun verzorgers, ook voor het publiek is er meer dan genoeg te zien langs de kant. Er is een fietsroute langs het parcours. Op de routekaart, die verkrijgbaar is op het start/finish terrein, staan de meest spectaculaire hindernissen duidelijk gemarkeerd.

Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.30 uur zal er om de 3 minuten een groep sportievelingen van start gaan. De laatste deelnemers moeten voor 17.00 uur gefinisht zijn. Tot deze tijd is het een ware belevenis bij de eindhindernis, waar de vermoeide deelnemers uw aanmoediging goed kunnen gebruiken.  

Kijk voor meer informatie op bikkelrun.nl