Algemeen

Build and Be bakt ze bruin bij de molen tijdens Fryske molendag

Zoals eerder aangekondigd, gaan we in juli 2020 met een groep van 10 jongeren en 5 volwassenen uit Britsum, Koarnjum en Jelsum in Tanzania meehelpen met het bouwen van stenen huisjes voor de allerarmsten, die nu vaak in heel primitieve hutjes wonen.

Om dit project mogelijk te maken is heel veel geld nodig. Om dit geld bij elkaar te sparen, zijn we bezig met allerlei acties. Zo stonden we o.a. op de najaarsbraderie in Stiens en zijn we aan het autowassen geweest in Britsum. Ook staan er nog steeds kisten in Britsum (school), Koarnjum (Bining) en Jelsum (op ‘e Terp) waar lege plastic flessen in gedeponeerd kunnen worden. Maar we zijn er nog lang niet! Daarom gaan we zaterdag 12 oktober op de Friese Molendag pannenkoeken bakken bij de molen van Stiens. De pannenkoeken worden uiteraard gebakken van het meel wat in de molen is gemalen. De pannenkoeken kosten 2 euro per stuk.

Ook verkopen we koekjes, die we zelf hebben gebakken bij Nico en Aeltsje. Uiteraard ook gemaakt van het meel uit de molen.

U bent van harte welkom bij de molen op 12 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur.

Maar ook buiten de acties om is natuurlijk elke donatie van harte welkom. Voor meer informatie, mail naar buildandbe@hotmail.com.

Natuurlijk is ook de winkel open met veel producten voor de thuisbakkers. De molen is open waar de molenaars graag hun hobby willen laten zien. Wij geven ook opleidingen om molenaar te worden.