Algemeen

Cadeaukaart Stiens in twee jaar tijd een begrip geworden

In 2022 werd de speciale cadeaukaart voor Stiens geïntroduceerd met het idee om lokale bestedingen door consumenten aan te moedigen. Met ruim 30 deelnemende bedrijven is die doelstelling zeker behaald. Ontvangers kunnen op allerlei adressen terecht; van de bakker en de slager tot een dierenspeciaalzaak, fietsenwinkel, edelsmid, de horeca en kapsalons. Het gemak van de cadeaukaart heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de acceptatie ervan.

Het plan voor de cadeaukaart kwam destijds vanuit Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel (OVL) en is onderdeel van het concept ‘Verrassend Veel Stiens’, dat op meer plekken in het dorp zichtbaar is. Dat alles om ondernemend Stiens goed op de kaart te zetten en optimaal te ondersteunen. Op het moment van schrijven is de cadeaukaart uitsluitend verkrijgbaar bij Primera, maar de organisatie is druk bezig met extra verkooppunten.  Ook wordt de mogelijkheid voor online verkoop via Stiens.frl onderzocht. Die website bevat volop praktische informatie over de werking van de kaart en biedt een handig overzicht van de inleveradressen. 

Vrij te besteden bij heel veel ondernemers in Stiens

Iemand feliciteren? Afscheid nemen van een collega? Of wil je gewoon een vriend of vriendin bedanken? Dan is de Cadeaukaart Stiens een hele aantrekkelijke optie. De eenvoud is een belangrijke sleutel tot het succes gebleken. De waarde van de kaart is vrij te kiezen tussen 7,50 en 100,- en blijft twee jaar geldig. 

Het tegoed op de kaart hoeft ook niet ineens uitgegeven te worden en het restbedrag is simpel online te controleren. Heel transparant en gebruiksvriendelijk dus. De cadeauverpakking maakt hem nog eens extra leuk om te geven, bijvoorbeeld samen met een bloementje, een tijdschrift of een ander aardigheidje.

Zetje in de rug voor ondernemers

Het regionale karakter van de kaart draagt bij aan het goede gevoel voor alle
betrokkenen. “Consumenten waarderen het brede aanbod winkels, horeca en dienstverleners in Stiens. 

Met de cadeaukaart hebben ze een sympathieke optie om die gewaardeerde
ondernemers te supporten,” vertelt Hendrik van der Meer, bestuurslid van OVL en voorzitter van de stichting achter de kaart. “Als ambassadeurs van ondernemend Stiens zien we dat natuurlijk graag. Ondernemers en organisaties kunnen de kaart tevens gebruiken als relatiegeschenk. De afgelopen feestdagen is daar weer goed gebruik van gemaakt,” zo besluit hij.

Ter promotie van de kaart staan er voor de rest van het jaar verschillende activiteiten op de planning.  Zo gaat het bestuur in gesprek met ondernemers en verenigingen om de Cadeaukaart Stiens onder de aandacht te brengen. Rondom ‘speciale dagen’ wordt er regelmatig wat extra’s qua promotie gedaan.  Alles om ervoor te zorgen dat er steeds weer nieuwe deelnemers bijkomen, die op hun beurt weer bijdragen aan de oorspronkelijke doelstelling; omzet lokaal houden en regionaal ondernemerschap aanmoedigen.

De cadeaukaart is dus inmiddels op zo’n 30 adressen in Stiens in te leveren. De deelnemers zijn duidelijk te herkennen aan posters en (raam)stickers. Bedrijven of instellingen die willen aanhaken kunnen een mail sturen naar cadeaukaart@stiens.frl. 

Het antwoord op de meeste vragen is ook te vinden via Stiens.frl/cadeaukaart. Daar valt bijvoorbeeld te lezen dat er geen kosten zijn verbonden aan deelname.  Het verkooppunt Primera geeft klanten daarnaast graag alle uitleg