Algemeen

CSL 1 Kampioen! Terug in de overgangsklasse

Zaterdag jl. 18 maart was het dan zo ver! Na 12 gespeelde wedstrijden, een ongeslagen status en 332 doelpunten voor, kon de kurk van de fles.

Tegen het 4e geklasseerde Exakwa uit Lelystad werd met 25-16 gewonnen. In een afgeladen Iehal zagen de toeschouwers een zeer boeiende wedstrijd. De wedstrijdbal werd aangeboden door Makelaardij Libbe Duinstra uit Stiens. Exakwa begon goed en wilde laten weten de overwinning niet cadeau te doen. Zij liepen dan ook uit naar een 4-6 voorsprong. De Equipe van Albert Wagenaar en Peter Holwerda (trainers) pareerde deze bliksem- start goed en via 6 treffers op rij werd de achterstand omgebogen naar een 10-6 voorsprong. Vervolgens ging de doelpuntenmachine door en werd er een mooie 14-9 ruststand vastgelegd. In de rust werden er weer mooie prijzen verloot, mogelijk gemaakt door Kerst & Kado.

De 2e helft werd de voorsprong vastgehouden en zorgvuldig uitgespeeld. Doelpuntenmakers: Pieter Koehoorn 7, Aad Hoekstra 4, Janine Vonk 3, Wimer Schievink, Sigrid Kuipers, Sabine Visser en Shayna van Dorp allen 2, Jelmer Holwerda, Thomas Brouwer en Idwer van der Schaaf allen 1.

Vooral vermeldenswaardig was weer de support van het geel zwarte legioen die ons vlaggenschip het hele seizoen bij iedere thuiswedstrijd heeft gesteund. De negende man die ons nu ook weer heeft toegezongen en toegejuicht. Chapeau voor heel CSL en een waardig kampioenschap met dank aan de hele supportersschare. Ook bedanken wij onze hoofdsponsor Aqcuario.

Voor degenen die de selectie van CSL nog een keer in actie wil zien dit zaalseizoen. Kom dan Zaterdagmiddag 1 april (geen grapje) naar de Iehal waar het zaalseizoen zal worden afgesloten tegen de Granaet 1 en 2 uit Dokkum. Aanvang CSL 1 om 16:35 en voorafgaand CSL 2 om 15:15. Tot ziens