Algemeen

DE KLEINE WIELENLOOP IN DE GROENE STER VAN LEEUWARDEN

Zaterdag 26 septembe organiseert men in de Groene Ster in Leeuwarden de Kleine Wielenloop. Al jaren vanuit het Kalverdijkje maar omdat men niet kleed en douchegelegenheid bij de sportaccomodaties mag gebruiken koos organisator Christiaan Valk voor de Groene Ster. Een plaats waar veel hardloopgroepen actief zijn en SV Friesland ook jaren de Groene Sterloop organiseerde.

Er zijn  afstanden over 1 - 5 – 10 en 16 kilometer.

Inschrijven voor de verschillende afstanden kan online via www.svfriesland.nl (loopkalender 2020) voor niet-leden van de vereniging € 6,00 euro en voor leden €5,00 euro, het startnummer en de spelden liggen dan voor hun klaar op vertoon van het inschrijfbewijs wat via de mail is toegestuurd. De na-inschrijving is bij de aanhangwagen van SV Friesland vanaf 09:00 uur voor niet-leden van de vereniging € 7,00 euro en voor leden €6,00 euro.

Bij de start/ finish staan marathonklokken waarvan men de gelopen tijd kan aflezen en staat de SV Friesland verzorgingswagen bij de finish met bouillon, vruchtendrank en water. Voor de lopers die geïnteresseerd zijn in een medaille zijn deze na afloop te koop. De start van alle afstanden is om 11:00 uur. Parkeren kan op het terrein van de Groene Ster te Leeuwarden

 

De routes die zijn uitgezet zijn gemakkelijk te volgen deze worden met pijlen aangegeven. De routes zijn verhard het is dus geen trail. Omdat er twee bruggen in onderhoud zijn is de route aangepast.