Algemeen

De Nije Bazún winnaar van Bondsconcours!

Zaterdag 9 november nam Brassband De Nije Bazún deel aan het Concertconcours van de Organisatie Muziekverenigingen Fryslân (OMF) in Drachten. En met succes! De Brassband uit Britsum kreeg de hoogste waardering van de jury. Als kers op de taart werd ook de prijs voor het beste inspeelwerk in de wacht gesleept.

Dirigent Jaap Wils leidde de band in de derde divisie met muziek van Stan Nieuwenhuis en Thierry Deleruyelle met 88.17 punten naar een eerste prijs met promotie. De band behaalde twee weken eerder op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht al een knappe 4e plaats op het verplichte werkt A Buoy. En wist deze vorm vast te houden. De reprise van Viking Age uit 2018 met een studietijd van twee weken, kwam zo mogelijk nog beter voor de dag. Kortom, een heel mooi resultaat!

Wilt u De Nije Bazún ook komen beluisteren? Dat kan op vrijdag 20 december in Britsum. Dan geeft de band een bijzonder Kerstconcert. Dit jaar begint het concert in de oude Hervormde Kerk in Britsum (Johanneskerk). Een eeuwenoud kerkje met prachtige fresco’s, dat een sfeervol decor biedt voor een speciale kerstvertelling. We maken vervolgens een korte wandeling door het dorp n.a.v. het kerstverhaal, waarbij we eindigen in dorpshuis Britsenburgh. Het concert begint om 20.00 uur in de oude Hervormde Kerk (Johanneskerk) in Britsum.