Algemeen

De rookworst van Keurslager Brolsma pakt het goud

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Brolsma uit Stiens zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

Elk jaar weer steekt Keurslager Brolsma veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. Elk jaar gaat Keurslager Brolsma voor de perfecte smaak. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken, zelfs de weersomstandigheden zijn van invloed. “Dat we nu weer met goud zijn bekroond is weer een kroon op ons werk, daar zijn we trots op” vertelt de gedreven ondernemer.

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.  De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.