Algemeen

De Sprankel helpt bij openingsdrukte Doniastate

Leerlingen van IKC De Sprankel brachten afgelopen woensdag een bezoek aan Doniastate in Stiens. Op 29 maart gaan de deuren van de kinderboerderij namelijk alweer open voor publiek. En er is veel werk te doen in voorbereiding daarop! 

Gelukkig krijgen de medewerkers van Doniastate daar veel extra hulp bij van allerlei bedrijven en verenigingen. Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van groep 5/6 om ook hun steentje bij te dragen. In het kader van burgerschapsonderwijs leerden zij hoe leuk en belangrijk vrijwilligerswerk is en ontdekten zij de vele talenten van de medewerkers van Doniastate.

Doen wat bij je past

De medewerkers voor dagbesteding bij Doniastate werken in kleine groepjes en hebben een taak die aansluit bij hun talenten. De leerlingen van De Sprankel mochten vandaag een handje helpen binnen die groepjes. Ook zij mochten een keuze maken die bij hen past.  Zo waren er groepjes actief bij het tuinonderhoud, bij de verzorging van de dieren, in de keuken en in de winkel. 

Naast dat er échte klussen geklaard moesten worden, was er natuurlijk ook tijd om de dieren te knuffelen, gezellig te kletsen met de medewerkers en natuurlijk…. tijd om te spelen op het prachtige terrein!  Aan het einde van de dag hadden de kinderen vele talenten ontdekt bij hun begeleiders. Een paar voorbeelden: “Wat kan Sjors goed lesgeven in snoeien!”, “Jeannette weet veel over de voeding van de reptielen en wat kan ze daar goed over vertellen!”, “Werken met Mirna in de keuken is heel leuk. Ze geeft ons veel complimentjes!”  

Nieuwe vissen cadeau

De samenwerking tussen De Sprankel en Doniastate was niet nieuw.  Ruim een jaar geleden organiseerden ze samen met de Protestante Gemeente Stiens een prachtig verlichte Kerstwandeling op het terrein van Doniastate. Als dank voor de gastvrijheid kreeg Doniastate een cadeaubon. 

De bon is inmiddels verzilverd.  In de winkel op het terrein staat een mooi aquarium met daarin een heel aantal nieuwe vissen. Vissenverzorger Paul wijst de kinderen de nieuw aangeschafte “Sprankel”-vissen aan