Algemeen

Dekema State doet mee de Dag van het Kasteel

In het Pinksterweekend en speciaal op maandag 24 mei, de 14e editie van de Dag van het Kasteel, is het tijd om buitenplaatsen en kastelen in de spotlights te zetten. Het thema van dit jaar is ‘Wat? Water!: de rol van water op kastelen en buitenplaatsen’. Bij Dekema State te Jelsum zijn op de Dag van het Kasteel verschillende wandelingen te lopen rondom dit thema.

Foto: A. Speelman

Water feitjes rondom Dekema State

Op de Dag van het Kasteel biedt Dekema State drie verschillende wandelingen aan die allemaal op een andere manier ingaan op de rol van water op en om Dekema State.

  • Voor kinderen vanaf 8 jaar (onder begeleiding van een volwassene) is er de Water Weetjes Junior Wandeling, een speurtocht van 1 à 1.5u.

Voor volwassenen of gezinnen met oudere kinderen zijn er de Waterwandeling op Dekema State en de W2 Route.

  • De Waterwandeling op Dekema State (1.4 km) neemt de bezoeker mee over het landgoed van Dekema State. Deze interactieve wandeling is gratis te wandelen met behulp van de Spacetime Layers App op de smartphone.
  • Wie meer uitdaging wil kan de W2 Route lopen, een Water Weetjes wandeling van 8 kilometer die naast de rol van water op Dekema State ook het agrarische gebied en het Leeuwarder Bos belicht. Een routekaart met QR-codes neemt de wandelaar mee over het landgoed, langs (oude) waterwegen en door het Leeuwarder Bos. Deze is vanaf 22 mei beschikbaar voor € 4,- verkrijgbaar.

Praktische informatie

De tuin van Dekema State is in het Pinksterweekend geopend van 10.30-17.00u en op de Dag van het Kasteel, 24 mei, van 10.00-17.00u. Met in achtneming van de corona-maatregelen is bij het entreegebouw koffie/thee/fruitsap en lekkernij verkrijgbaar voor onderweg, tevens zijn de toiletten hier geopend. Raadpleeg voor meer informatie en actuele openingstijden www.dekemastate.nl en www.dagvanhetkasteel.nl