Algemeen

Distinguished Gentleman’s Ride: stijlvol gekleed op oude motoren voor een goed doel

Zondag 29 september doen tienduizenden dames en heren in honderden steden over de hele wereld hun stropdas om, persen hun tweedkleding, werken de heren hun snorren bij en toeren ze op klassieke en vintage motoren en brommers. 

Dit doen ze om geld in te zamelen en bewustzijn te creëren voor de gezondheid van mannen en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie. Leah van der Veen uit Oude Bildtzijl doet voor de tweede keer mee op haar Kreidler K53 uit 1977 aan de Gentleman’s Ride in Leeuwarden. Kledingwinkel Meneer & Mevrouw Hoekstra uit Stiens sponsort haar met stijlvolle kleding. Diverse mensen uit haar omgeving hebben geld gedoneerd voor dit goede doel. Als u dit ook wilt doen, ga dan naar het account van Leah: www.gentlemansride.com/fundraiser/leahvanderveen273971

Het start- en eindpunt van de rit is De Fabriek aan de James Wattstraat 4 in Leeuwarden. Daar verzamelen de deelnemers zich met klassieke motoren en brommers en vertrekt de tocht om 12.00 uur. Rond 14.00 uur komen ze weer aan en kun je van nog meer leuks genieten zoals prachtige Amerikaanse auto’s en lekkere muziek van Gerco, Evening Architect, Nancy & The Sinatras en als uitsmijter The Bouncers! 

Je hoeft niet vroeg naar huis om te eten, want er worden heerlijke burgers en hout gestookte Siciliaanse pizza’s bereid! Zorg dat je erbij bent en neem familie en vrienden mee!

Mocht je willen weten of je mee kunt doen met je vintage motor of brommer, mail dan naar info@dgrleeuwarden.frl