Algemeen

Dokkum is in de lucht met een nieuwe website

Op de frisse, moderne, gebruiksvriendelijke en responsive website www.dokkum.nl vinden bezoekers alles over wat er te doen is in Dokkum. Scholieren van de Friese Poort uit Dokkum werkten mee aan de realisatie van de nieuwe site.

Op de foto van rechts naar links: Sytze van Dellen (PROPX), Janneke Braaksma (Buro Braaksma en stadspromotor Visit Dokkum), wethouder Jelle Boerema,  Herbert Groeneveld (Friese Poort), Henderikus Lalkens (OVD ondernemer), Eelke Zwart (OVD ondernemer), Didi Boskma (communicatieadviseur gemeente Noardeast-Fryslân). Niet op de foto: Shannon Viet (OVD ondernemer) en Douwe Jan Pol (Friese Poort). De foto is gemaakt door Marten van der Meulen

Wat staat er op de agenda, hoe kom ik er en wat is er in Dokkum te doen? Welke hotspots moet ik gezien hebben, waar kan ik terecht voor een lekker hapje eten of een drankje? Waar kan ik blijven slapen? Op al deze vragen zijn de antwoorden te vinden op www.dokkum.nl.

 De nieuwe website voor Dokkum is een initiatief van gemeente Noardeast-Fryslân en de Ondernemers Vereniging Dokkum (OVD). De realisatie was in handen van Sytze van Dellen (PROPX) en Janneke Braaksma (Buro Braaksma en stadspromotor Visit Dokkum) in nauwe samenwerking met de OVD ondernemers Eelke Zwart, Henderikus Lalkens en Shannon Viet, Friese Poort scholieren onder leiding van Herbert Groeneveld en Douwe Jan Pol en communicatieadviseur Didi Boskma van de gemeente Noardeast-Fryslân.

 

De scholieren hebben voor de nieuwe website onderzoek gedaan naar de mening van winkeliers en ondernemers over de oude website, de wensen voor de nieuwe website en het belang van een goede website. Daarnaast hebben de scholieren in kaart gebracht welke bedrijven er op de oude site stonden, welke er niet op moeten staan, bijvoorbeeld omdat een winkel niet meer bestaat. Ook hebben ze uitgezocht welke winkels ontbreken en er wel op zouden moeten staan, en alle gegevens up to date gemaakt, want er verhuist nog wel eens een winkel. Mogelijk gaan de scholieren in de toekomst aan de slag met videocontent voor de website.

 

De nieuwe website heeft een 'clean', fris en overzichtelijk uiterlijk gekregen. Op de website, kunnen bezoekers, net als op de oude site, evenementen aanmelden voor de agenda. Ook is er inschrijfmogelijkheid voor een nieuwsbrief, die later dit jaar actief wordt.

Op het wensenlijstje staat nog een Duitse, Engelse en Fryske versie van de website.