Algemeen

DTD onderuit in eerste bekertreffen tegen Den Helder

Den Helder had een ploeg die van de 3e klas was gepromoveerd naar de 2e. En niet zonder reden, ze hadden een prima ploeg met veel technische bagage.

In minuut vier was het al raak voor Den Helder. Maar amper drie minuten later maakte Steffen Hansma via een penalty de gelijkmaker. Dan is het even aftasten wat beide ploegen betrof eer er weer werd gescoord. De ruststand was in het voordeel van Den Helder 1 – 2. Dan de 2e helft waarin DTD wat gedurfder ging spelen. Duidelijk werd dat Den Helder nu wat meer ruimte kreeg. In de 58e minuut dan de 1 – 3. Nu was het oppassen voor DTD dat de score niet verder uitliep. Maar met een prima aanval werd de stand weer spannend, Antonio Saldo maakte de 2 – 3. In de laatste twintig minuten werd er nog driemaal gescoord, een voor DTD en tweemaal voor Den Helder.  Zo kwam de eindstand van 3 – 5 in het boekje van scheidsrechter Auke Sikke Broersma.