Algemeen

Faber Audiovisuals uit St. Annaparochie investeert in nieuwbouw en vakmensen

Faber Audiovisuals in Sint Annaparochie investeert miljoenen in nieuwbouw. En om voldoende vakmensen te krijgen, wordt er met roc Friese Poort een praktijkopleiding opgezet.

Opleiding
Om ook voor de komende jaren voldoende personeel te krijgen, heeft de onderneming met roc Friese Poort een opleidingstraject opgezet. Tot nu toe lukt het redelijk om de vacatures vervuld te krijgen, maar de vooruitzichten zien er anders uit. Er is veel vraag naar goed personeel.  

"Per 1 september is er gestart met een tweejarig opleidingstraject waarbij leerlingen in het tweede jaar in praktijk doorbrengen. In de nieuwbouw komt een opleidingscentrum en goede studenten maken daarna veel kans om hier te blijven", stelt hij. De mbo-opleiding Top AV Technicus begint met twintig leerlingen.

Het is de bedoeling dat de nieuwbouw aan het eind van dit jaar klaar is, ruim voordat de nieuwe leerlingen hun praktijkgedeelte in gaan. "Het grondwerk is begonnen. Binnenkort wordt het meer concreet en komen de spanten hier te staan."Alles is nu nog verspreid onder drie verschillende daken, maar Faber Audiovisuals in Sint Annaparochie wil aan het einde van het jaar alles onder één dak hebben. Daarom wordt er voor vier miljoen geïnvesteerd in de bouw van een loods van zesduizend vierkante meter aan het huidige pand van ruim achtduizend vierkante meter.

In de nieuwbouw van het familiebedrijf, dat ruim dertig jaar geleden is ontstaan en ruim vier jaar geleden onderdeel is geworden van het Amerikaanse NEP Worldwide Network, komen ook nieuwe kantoren. "Alles wordt nieuw", zegt eigenaar en directeur Cees Jan Faber. In de nieuwbouw komt een opleidingscentrum, goede mensen maken veel kans om hier te blijven. 

Het kantoorpand vanwaaruit tot voorheen werd gewerkt, staat sinds vorige week te koop. Net als het woonhuis waar Faber jarenlang heeft gewoond en zijn bedrijf heeft opgezet. "Het werd te klein om daar te werken", legt de eigenaar de stap uit. Een praktisch probleem met de toegang tot het bedrijf is er niet. "De hoofdingang met toegangsweg zit al aan de achterkant. Daar komt ook de nieuwbouw." De nieuwe bedrijfsruimte met daarin nieuwe kantoren vergt een investering van ruim vier miljoen euro. 

Speciaal voor de uitbreiding is er een stuk grond aangekocht van tienduizend vierkante meter. Bij de onderneming, die gespecialiseerd is in het leveren van videoschermen, geluid en licht bij onder meer grote sport- en muziekevenementen, werken ruim tweehonderd mensen. In totaal gaat het om 205 fte’s. "We werken vanuit deze provincie en hebben daarnaast locaties in Hilversum en Oud Gastel in het westen van Noord-Brabant." λ

Bekijk de advertentie op pagina 2 van de Stienser