Algemeen

Fiets- en wandeltocht door het Stienser Aldlân voor jong en oud

Op zondag 27 juni wordt er door het prachtige Stienser Aldlân een fiets- en wandeltocht georganiseerd, geschikt voor jong en oud. 

Tijdens de tocht zijn er leuke leerzame vragen en weetjes over de natuur en de landbouw, daarnaast zijn er uitdagende doe-opdrachten en spelletjes, geschikt kinderen en volwassenen. 

De start is aan de Trijehoeksdyk 2 bij Hans en Petra Bosman op het erf. Hier haal je een routekaart op en een antwoordformulier voor de vragen en opdrachten. Deelname is gratis en je kunt starten wanneer jij wilt, de tocht vindt plaats tussen 10.00-16.00 uur.Er is een grote ronde van 10 km (langs de Dokkumer Ee) en een kleine ronde van 5 km (bij Fam. Zeinstra over het erf). De tocht wordt aangegeven met pijlen en onderweg kom je vragen, activiteiten en opdrachten tegen, deze zijn te herkennen aan een oranje vlaggetje. De tocht kan links of rechtsom gefietst of gelopen worden. Afhankelijk van de drukte en om opstopping bij de opdrachten te voorkomen. 

Globaal gaat de route via Tryehoeksdyk, Tichelwurk en de Wurgedyk. Er is een pauzepunt bij Jori en Wini op  Anne-Famkes Pleats (Wurgedyk 20). Zij zijn van plan om in augustus de deuren van hun ijs- en theetuin te openen. Als voorproefje hierop kan je hier alvast van een ijsje en/of een bakje koffie/thee genieten. Voor degene die de kleine ronde van 5 km lopen of fietsen is er bij familie Zeinstra op het erf een pauze met een versnapering. Bij beide pauze-punten is een toilet aanwezig. Aan het einde van de tocht lever je de vragen en opdrachten formulier in voorzien van naam en adres bij de startplaats (trijehoeksdyk 2). Wie weet word jij wel één van de prijswinnaars. De tocht is voor iedereen, zowel volwassenen als kinderen, in en rondom Stiens die goed ter been (of fiets) is. Deze fiets -en wandeltocht wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân. Je hoeft je niet aan te melden. 

 Info en/of vragen: fietswandeltochtstienseraldlan@hotmail.com