Algemeen

Geeske Sijbrandij komt met tiende editie tuinexpositie met veel diversiteit

Berltsum – Kunstenares Geeske Sijbrandij komt op zaterdag 1 en zondag 2 juni met een tuinexpositie. In de fraaie tuin vlakbij haar atelier en woning aan It Skil 9 in Berltsum laat zij een grote diversiteit zien. 

Haar werk varieert van prachtige zomervogels tot een bison van veel grotere proporties. Ook mensen intrigeren haar. Zo laat ze de mooie aanblik van een indiaan zien, en ook een frêle dame. Geeske schildert al 25 jaar en heeft met haar tiende expositie dus twee jubilea te vieren.

Van jongs af aan laat zij zich inspireren door de omgeving, door opvallende voorwerpen, dieren, mensen, landschappen, alles wat ze in haar reis in de buitenlucht opvalt.

Qua techniek valt er veel over te zeggen, maar er is altijd één gemene deler: de olieverf. Die verf zorgt voor die diepe glans en biedt haar de kans ook laag over laag te werken.

Die liefde voor dat werk in combinatie met de liefde voor alles wat leeft in de natuur, geeft aan de expositie wat speciaals. 

        

Tuinexpositie zaterdag 1 juni en zondag 2 juni, beide op middag vanaf 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: It Skil 9 in Berltsum (Berlikum).