Algemeen

Gevarieerd sporten met Hotze

Je wilt al jaren weer iets aan sport gaan doen maar je weet niet wat, of… je hebt al jaren dezelfde sport beoefend en bent toe aan iets anders of… je bent het zat om altijd maar weer aan die gewichten te moeten trekken. Wat dan?

Voor de volwassen sporter (m/v) is er nu de mogelijkheid om op verantwoorde manier te sporten onder leiding van een echte trainer/sportleraar. Maar het houdt nog veel meer in, want er wordt samengewerkt met Bakker Training / Therapie. In gesprek met Hotze Rusticus, alweer vier jaar de trainer/coach/initiatiefnemer van dit sportproject, vernemen wij wat het allemaal inhoudt en dat biedt echt perspectieven voor de volwassen sporter die graag actief blijft of weer wordt, maar dan op eigen niveau. 

4 Foarút zoekt mannen!

Hotze maakt duidelijk dat het sportprogramma heel gevarieerd is. Na een fittest en enkele lessen in de fitnesszaal onder begeleiding van Sjoerd Bakker met cardiofitness en een zgn. “Gladiatortraining voor Volwassenen” om de kracht van de verschillende spiergroepen te vergroten, gaat het richting sporthal en buitenaccommodaties om een aantal verschillende sporten beter te leren kennen. Hotze gaat op de fiets met een kar vol met sportmateriaal de verschillende accommodaties af. 

Hotze: “Ik koppel de kar achter de fiets en kan zo overal komen. Bij de sporthal koppel ik hem weer los, neem de kar mee naar binnen en kan op deze manier overal sportlessen geven, zowel binnen als buiten.” 

Hotze geeft aan dat hij voor twee volwassengroepen sportlessen verzorgt op zaterdagmorgen en woensdagavond, maar dat hij in februari op de maandagavond ook wil starten met een speciale mannengroep. Hotze legt uit: “Na vier jaar met voornamelijk alleen vrouwen gewerkt te hebben, zou ik ook graag alleen met mannen iets willen doen. Vrouwen en mannen kunnen eerst prima samen sporten, maar na verloop van tijd zoeken de mannen meer uitdaging en dat moet je ze dan ook kunnen bieden. Op dit moment is dat nog niet mogelijk, maar vanaf februari, bij genoeg deelname, dus wel.”

Info en opgave

Ben je volwassen, heb je een klein beetje discipline en lijkt dit je leuk? Zou je graag in een van de twee volwassengroepen of in de nieuwe mannengroep willen deelnemen? Meld je dan aan via www.4foarut.nl of vraag inlichtingen via e-mailadres info@4foarut.nl of bel naar 06-10901944. Instromen is het hele jaar mogelijk. De eerste lessen in het nieuwe jaar zijn voor de volwassenen op woensdag 9 januari van 20:00-21.15 uur en zaterdag 12 januari van 10.00-11.15 uur en speciaal voor de mannen op maandag 4 februari van 19:30-20:45 uur in het Gezondheidscentrum. 

Je kunt altijd vrijblijvend langskomen of een paar gratis proeflessen meedoen. Pak deze unieke kans! Je kunt sfeerbeelden bekijken op de website of facebookpagina van 4 Foarút.