Algemeen

Heeft u de trommel weer opgetrommeld?

Ziet u ze nog wel eens? De mannen en vrouwen die met een brooddoosje, stevig vastgeklemd onder de snelbinders, naar het werk gaan?

Vroeger was het heel gewoon om je eigen gesmeerde boterhammen mee naar het werk te nemen. In de jaren daarvoor kwamen de mensen gewoon tussen de middag thuis om warm te eten. 

Wie herinnert zich niet die knalrode- en kanariegele broodtrommel die je als scholier mee naar school nam? En als je daar niet mee gezien wilde worden koos je voor de plastic boterhamzakjes en nam je de, door je schoolboeken, ‘geplette boterhammen’ voor lief. De trommel is terug, je kunt er een statement mee maken. Met vorm en kleur bepaalt het een uitstraling die gezien mag worden. 

De trommel heet nu overigens ‘lunch-box’. De box past in de trend van ‘de gezonde leefstijl’ omdat je zélf bepaalt wat je eet als lunch. Onder de deksel is de keuze groot met onder andere de vakverdeling, afsluitbare bakjes, bestek, een koelelement (al dan niet geïntegreerd in de deksel) en een uitsparing voor fruit of een beker. 

Kies een lunch-box die bij uw lunch-eetgewoonten past. Voor alles wat u mee wilt nemen is een passende lunch box te vinden waarin u rauwe groenten, dressing of dip, brood(jes), bagels, wraps, omelet, (pasta)salades, ‘de restjes van gisteren’, noten, (gedroogd)fruit en yoghurt of kwark makkelijk mee kan nemen. In 69 procent van de gevallen kiest de Nederlander voor brood, 34 procent kiest voor een salade en pasta moet het doen met 18 procent. 

Uitgebreid genieten doet werkend Nederland niet. Iets minder dan de helft eet ‘achter het bureau’ en de lunchpauze duurt gemiddeld 34 minuten. Maar met de inhoud van de opgetrommelde trommel of luxe lunch-box wordt de pauze in ieder geval een feestje. 

Rubingh&Schipper diëtisten -  0518-419202 - info@rubinghschipper.nl - www.rubinghschipper.nl