Algemeen

‘Heerlijk middagje’ met muziek rondom Van Gogh

Zondag 5 december 2021

in Sint-Vituskerk Feinsum, Holdingawei 51

Zaal is open 14.45 uur. 

Aanvang 15.00 uur 

Organisatie Podium Pakhus SOLO, Stiens

Een ‘heerlijk middagje’ met muziek voor piano, cello en slagwerk bij Podium Pakhûs SOLO. Op 5 december wordt er uitgepakt met nieuwe muziek voor deze unieke combinatie door de drie excellente musici Laura Sandee, Maya Fridman en Konstantyn Napolov. In de Sint-Vituskerk van Feinsum spelen zij een hedendaagse hommage rond het thema Van Gogh 130! Zet de bijzondere bezetting van piano, cello en slagwerk, de schilderkunst van Vincent van Gogh en het tragische overlijden van Van Gogh 130 jaar geleden bij elkaar en er ontstaat een prachtig programma met nieuwe muziek vol kleuren en klankwerelden. 

In 2020 was het 130 jaar geleden dat Van Gogh overleed. De Amerikaanse componiste Molly Joyce schreef voor dit trio bestaande uit Maya Fridman, Konstantyn Napolov en Laura Sandee het stuk I want to feel alive. Joyce raakte gehandicapt aan haar linkerhand door een auto-ongeluk. Haar werk gaat over een handicap als creatieve inspiratiebron. Het stuk bestaat uit acht instrumentale liederen die gebaseerd zijn op de briefwisseling van schilder Van Gogh met zijn broer Theo. 

De drie musici, die elk hun sporen lang en breed verdiend hebben in de Nederlandse muziekwereld, musiceren zo hecht samen dat componisten graag voor hen en hun onalledaagse ensemble schrijven. De Venezolaanse componist Martin Francisco Mayo woont en werkt in Den Haag en schreef het stuk Wheatfield with Crows, Korenveld met Kraaien. Ook staat er muziek op het programma van Kate Moore, Reza Namavar en Erkki Sven Tüur. Deze Estlandse componist schreef een stuk over donker en licht: Shot meeting of dark and light.

 

Tot slot wordt het publiek deze feestelijke middag getrakteerd op twee premières: Aeons van Robin de Raaff en Eva I’l dew drawings van componist Remy Alexander, waarin het zelf ontworpen instrument ‘eva’ zal klinken. Vol verwachting klopt ons hart! 

Informatie en reserveren: 

www.pakhussolo.nl