Algemeen

Het Fries Volkslied klinkt voor SGC Stiens

Zaterdag 29 juni mocht SGC Stiens met maar liefst 8 turnsters afreizen naar Drachten voor het Fries Kampioenschap toestel turnen. En dat hebben ze geweten in Drachten. 

De dames mochten maar liefst 7 medailles mee naar Stiens nemen waarvan 2 goud, 3 zilver en 2 brons. Het Fries volkslied klonk voor Mariëlle Valk op sprong en Liese Janne Bremer op balk zij mogen zich dan ook Fries Kam-pioen noemen op deze toestellen. 

De meiden hebben onder begeleiding van Germ en Dries super netjes geturnd en hun zenuwen in bedwang gehouden. In de categorie Junioren H mocht Mariëlle de gouden medaille op sprong mee naar huis nemen en Noa Marlon Oosterhof turnde een top oefening op balk die beloond is met zilver.  Op de onderdelen vloer en sprong is zij keurig binnen de top 10 geëindigd. Mireille Klok had een finale plaats te pakken op vloer en mocht samen met Naima van de Loosdrecht uitkomen in de categorie jeugd H. Naima had een super sprong en mocht het zilver mee naar Stiens nemen en op vloer greep ze net naast de bronzen plak. Ze eindigde op een 4e plek. Fenne Boomsma mocht in de categorie junioren G meedoen met de toestelfinales van vloer en balk. Op vloer heeft ze zich prachtig gepresenteerd en de sprongen heel beheerst uitgevoerd. Dit is beloond met een bronzen plak en een keurige vierde plaats op balk. Liese Janne mocht in diezelfde categorie finale turnen op balk en sprong. Zij pakte de Friese titel op balk en het brons op sprong met een eigenwijze half in half uit. Deze sprong had ze nog niet op een wedstrijd gedaan, maar ze nam de gok en dat is beloond. In de categorie senioren G mocht Laura Feenstra een finale turnen op vloer en sprong en is met beide toestellen binnen de top 10 geëindigd. Ook Eline Krol mocht in deze categorie aantreden op de toestellen vloer en sprong. Op sprong greep ze net naast het podium maar met een prachtige  vloeroefening ging het zilver met haar mee naar huis. Al met al een topprestatie van deze super dames. Deze top prestaties betekent dat ze bijna allemaal volgend jaar een niveau hoger moeten turnen. Dat wordt weer een mooie uitdaging met veel nieuwe elementen. Maar voor nu gefeliciteerd!!