Algemeen

Huiskamerfilmfestival houdt infoavond in Pathé

Het Huiskamerfilmfestival zoekt nog gastvrije filmliefhebbers die hun eigen thuisbioscoop willen hosten. ,,De belangstelling is groot, maar we zoeken zeker nog naar leuke en verrassende locaties”, zegt Eline van Diggelen namens de organisatie. Het Huiskamerfilmfestival is op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober. Het festival mikt op 50 deelnemende huiskamerbioscopen. Op dit moment is bijna de helft geregeld.

Foto: Huiskamerfilmfestival 2022

Op donderdag 15 september is in de Leeuwarder Pathé een informatieavond. ,,Daar vertellen wij hoe jij je eigen filmavond samenstelt. De kaartverkoop, de verkoop van de drankjes, de projectie op een filmdoek of witte muur en het beschikbare filmaanbod. Alles komt voorbij.”

 

Een filmavond kan bij je thuis, op de bank in de woonkamer, en op de slaapkamer van pa en ma. Maar andere locaties, zoals de dorpskerk of de voetbalkantine mogen ook. ,,Je houdt er een bescheiden zakcentje aan over, maar het gaat in de eerste plaats om de gezelligheid en een coole ervaring.”

 

Vind jij jezelf gastvrij? Ga dan de uitdaging aan: word deel van een festival en tover je kamer om tot bioscoop. Je krijgt er iets onvergetelijks voor terug. Dat weten we zeker.

 

De informatieavond op 15 september is van 20.00 tot 22.00 uur, in de benedenzaal van de nieuwe Leeuwarder Pathé. Aanmelden van je locatie en de informatiebijeenkomst kan via dit formulier.

 

Het Huiskamerfilmfestival en jongerenprogramma ‘Show don’t tell’ zijn tot stand gekomen met steun van Broei, Arcadia, Over de drempel, Het Filmgesprek, Gemeente Leeuwarden en Stichting Natte Haring.