Algemeen

Huub Zonderland draagt stokje Technisch Buro Zonderland over

Minnertsga – Technisch Buro Zonderland BV is in andere handen. Arjen Plat is vorig jaar de nieuwe directeur geworden. Huub Zonderland is nog wel eigenaar van Zonderland Zonnepanelen BV. Maar dat is een andere business. Beide bedrijven voeren de naam Zonderland. Logisch dat mensen deze twee bedrijven met elkaar verwarren. Tijd voor duidelijkheid! 

Sinds juli 2022 is Huub Zonderland gestopt bij Technisch Buro Zonderland. Huub wil meer tijd om zich te richten op zijn bedrijf Zonderland Zonnepanelen BV, door hem opgericht in 2013. Die twee bedrijvigheden zit een duidelijke scheidslijn tussen. Arjen Plat: ”We willen ook niet in elkaars vaarwater zitten. Wij hebben daarom geen afdeling zonnepanelen bij Technisch Buro Zonderland. Dat stukje ligt bij Zonnepanelen Huub Zonderland.” Ieder zijn eigen winkel.

Corebusiness ‘van het gas af’

Het is een drukte van belang bij Technisch Buro Zonderland BV. De nieuwe directeur Arjen Plat stapte in, in een periode dat energiebesparing en energieopwekking prioriteit nummer 1 in de samenleving is: dus van het gas af. Duurzaamheid en energie besparen zijn inmiddels meer dan ooit gevleugelde termen. ”Als ik de mensen nu een tip mag geven. Begin vooral met isoleren. Wat er niet uitgaat en vervliegt aan warmte, hoeft wij er niet in te stoppen’’, zo opent Plat zijn betoog. Afgestemde energiebesparing en duurzame technieken op maat met all electric en de warmtepompmogelijkheid als resultaat. Arjen: ”Ik werkte hier al heel lang en met plezier en heb die stap met veel enthousiasme gemaakt. Ik ken het bedrijf ook door en door en merk dat het klantvertrouwen in Technisch Buro Zonderland BV nog altijd groot is.’’ ”Hoe dat komt? Wij staan voor wat wij beloven. De band met de klant is erg goed, en ik wil het vertrouwen ook waarmaken.’’

Tijd met eigen uitdagingen

Arjen Plat kiest naast de genoemde transitie, ook voor het op hoog peil houden van het technisch installatiewerk. ”Wij willen het reguliere werk bewust vasthouden. Wij zijn als bedrijf groot geworden, door een brede klantenkring te bedienen op het vlak van installatieklussen. Voor de gewone man en voor bedrijven. Zelfs bedrijven die zich louter en alleen op de transitie storten, parkeren de installatieklussen bij ons.’’

Laagdrempeligheid

Plat vindt de eerdergenoemde laagdrempeligheid van belang. ”Korte lijntjes vind ik van belang. Zonderland staat bekend en is een betrouwbaar en innovatief installatiebedrijf’’, zegt Arjen Plat, ”Met de focus op gasloos en duurzaamheid. Vanuit de kennis en liefde voor techniek en met hart voor het milieu, bieden wij waar mogelijk ook de energie-slimme woonoplossingen. Daarmee wordt comfortabel duurzaam wonen haalbaar voor de klant. We hebben ons gespecialiseerd en kunnen álle denkbare installaties perfect realiseren”