Algemeen

Johan en Rick naar Yujin Cup

Zaterdag 9 februari zijn de broers Johan en Rick Jongsma uit Ferwert afgereisd naar Oude Tonge waar de Yujin Cup plaats vond; een full contact karatetoernooi georganiseerd door Budokai Senshi.

Uitkomend voor Mushin Dojo Dokkum was er voor Johan een matchmaking partij en voor Rick een poule van 3.  De tegenstander van Johan was een sterke zwarte bander van Omega Sport en een maatje te groot voor Johan, wat de 2e prijs betekende. 

In de poule van Rick zaten 2 andere vechters, dus Rick moest 2 keer de strijd aangaan. In zijn 1e partij werd de 1,5 minuut niet vol gevochten, omdat Rick voortijdig de strijd besliste; zijn tegenstander kon niet verder. De 2e partij ging gelijk op en publiek verwachtte een gelijk spel en dus verlenging, maar helaas werd deze strijd in het nadeel van Rick beslist. Dat betekende dat zijn tegenstander de 1e prijs won en Rick de 2e prijs mocht ophalen. Al met een prachtig toernooi en met 2 mooie prijzen en veel ervaring rijker zijn de strijdende broers weer naar Friesland teruggegaan.