Algemeen

Jubileum Studio Stiens: 125 jaar

Wat bijzonder om lid te mogen zijn van een fanfare die al 125 jaar bestaat. Want zolang zijn er al enthousiaste muzikanten in Stiens die iedere week samen komen om te repeteren maar zich ook voorbereiden op optredens in en buiten Stiens. 

De vele medailles en bekers laten zien dat men vaak mee heeft gedaan aan concoursen en festivals. Toch is in die 125 jaar heel veel veranderd: het korps presenteert zich niet meer lopend door het dorp maar is nu een concert korps dat speelt in zittende opstelling. De kleding van de muzikanten is vaak veranderd: van een stijf blauw/grijs uniform naar een comfortabel  en stijlvol zwarte, moderne outfit. De muziekkeuze is van voornamelijk marsmuziek veranderd in veel muziekstijlen zoals echte concertwerken, pophits, filmmuziek, muziek uit musicals maar ook nog steeds (moderne) marsen. Kortom: men heeft zich steeds aangepast aan de veranderende tijden in de maatschappij. En zoals het met alles gaat, is het ook met Studio gegaan: men is door diepe dalen gegaan, afgewisseld met grote hoogtes; van een ledenaantal van 17 naar een ledenaantal van 75.

Gelukkig hebben we nu een redelijk stabiel ledenaantal van 28 zodat samen musiceren nog steeds met plezier gedaan kan worden. Vanuit dit enthousiasme heeft Studio een prachtig jubileumprogramma opgesteld want 125 jaar moet worden gevierd!

In november 2019 is de jubileumcommissie gestart en is begonnen met het uitnodigen van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Dit concert zal plaatsvinden in sporthal It Gryn. Maar helaas, ook Studio wordt geplaagd door Corona. En dat betekent dat de 1e planning al meteen veranderd moest worden, maar het gaat zeker door. 

En omdat we trots zijn op de fanfare, is er een feestelijk jubileum magazine gemaakt dat in januari door de leden huis aan huis bezorgd zal worden. Hierin kunt u van alles lezen over de afgelopen 125 jaar van Studio, maar ook over het jubileumprogramma dat hierin is vermeld. Zo bent u al vroeg op de hoogte van alle activiteiten in 2021 en kunt u het alvast in de agenda zetten. En al dwarsboomt Corona ons feest, we gaan door: achter de schermen is alles geregeld. Het kan enkel zo zijn dat de concerten worden uitgesteld maar niet afgelast. We laten ons horen!

 

We hopen dan ook dat u trots bent op onze vereniging en ons helpt om Studio in Stiens te laten voortbestaan.  Ieder is welkom en kan zijn/haar steentje bijdragen. Samen maken we er een mooi jubileumjaar van