Algemeen

Kartrijder Jorn Jelle Bremer (10) wint de NXT GP 2019!

Kartrijder Jorn Jelle Bremer uit Britsum is dit weekend winnaar geworden van de NXT GP 2019 in de Parolin Rocky NK klasse. Het doel voor het jaar 2019 was het winnen van dit kampioenschap en wat is het dan mooi dat het lukt.

Na de eerste 2 wedstrijden op het kartcircuit Pottendijk te Emmen winnend af te sluiten werd er afgelopen weekend afgereisd naar het prachtige eiland Texel om daar de resterende 2 wedstrijden te gaan racen. Vrijdag arriveerden de mannen rond het middag uur bij de kartbaan en kon er getraind worden onder wisselende weersomstandigheden. Jorn Jelle kon zijn ritme niet helemaal vinden maar gelukkig kon er op de zaterdag ook nog 4x worden getraind om de juiste afstelling te vinden.

Na de middag pauze mochten de mannen hun gereed maken voor de kwalificatie. 10 minuten lang proberen een zo snel mogelijk rondje te maken voor een startplek in de eerste race. Jorn Jelle kon goed meekomen met de mannen en moest al redelijk snel aanhaken bij een groepje. Dit was wel jammer want je kon duidelijk zien dat hij meer snelheid had maar inhalen op een kleinere baan is nou 1 maal een beetje moeilijker. Zeker omdat de tijden dicht bij elkaar liggen. Jorn Jelle koos ervoor om zo nu en dan een beetje gas terug te nemen maar sloot dan al weer heel snel aan bij zijn voorgangers. Na het vallen van de finish vlag bleek hij een 8ste tijd te hebben genoteerd. Voor race 1 betekende dat starten op plek 8 en voor race 2 starten op pole position. De eerste 10 mannen kwalificeerden hun met een verschil van 0,3 seconde! Zo competitief is het startveld. In de pits werd alles even nagekeken, wat brandstof bijgevuld en toen race 1. Een goede start, waarbij hij uit het gedrang kon blijven, zorgde ervoor dat er een aantal plekken werden goedgemaakt en na een spannende strijd met zijn PicoBello team maten werd deze race met een 5e plaats afgesloten. Met een dikke grijns stapte hij van zijn kart af. Op naar de zondag.

Zondagochtend werden de mannen gewekt door de regen. Dat was wel even een minpuntje want op de vrijdag was gebleken dat de snelheid niet helemaal aanwezig was bij Jorn Jelle op de natte baan. Of had dit misschien ook met zelfvertrouwen te maken? Monteur Marco Kielstra had de afstelling van de kart al helemaal op regen gezet. De 1e race werd vanwege de hevige regenval afgelast. Wel mocht er worden getraind. Om half 12 was race 2 en mocht er van pole position worden vertrokken. Wat een race was dat. Met meer dan 14 seconden voorsprong op de rest van het veld werd deze race winnend afgesloten. Super blij mee want hierdoor mocht er in de 3e race wederom van pole position worden vertrokken. Onder deze weersomstandigheden wel heel erg lekker. Race 3. Voor aanvang van deze race hoorden we dat dit de laatste race voor vandaag zou zijn. De baan stroomde letterlijk bijna over van het water. Op naar de start. Geconcentreerd blijven en niet spinnen was de opdracht. 10 minuten lang vol aan de bak om eerste te blijven, met een mede coureur op je bumper die op sommige stukken van de baan toch iets sneller was, kon zorgen voor de dag overwinning en het kampioenschap. Wat waren het 10 spannende minuten.

Kampioen van de NXT GP 2019 en een ticket in de pocket voor een race clinic in een echte race auto op het circuit van Zandvoort!