Algemeen

Kirsten Benschop ontleedt ons menselijk brein in de Ioannis Teatertsjerke Wier

‘Die ik ben’ is een muzikale theatervoorstelling over ons ‘dikke ik tijdperk’ waarin geluk een doel op zich lijkt te zijn geworden. Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut. 

Relaties, aandacht, keuzestress, burn-out, social media, zelfhulpboeken en meer: het komt allemaal voorbij in deze voorstelling die veel herkenning oproept. ‘Die ik ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Een voorstelling waarin Kirsten Benschop laat zien hoe haar leven geregeerd wordt door aandacht en erbij willen horen.

Kirsten Benschop brengt inspiratietheater over het leven zelf. Spiritualiteit speelt daarin vaak een rol. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Vanaf haar 12e jaar speelt zij al toneel. Maar nu gaan acteren en schrijven bij haar hand in hand. De behoefte om 'iets te vertellen' en 'een spade dieper te graven' vertaalt zich in de theatersolo’s waarmee zij inmiddels een eigen, kenmerkende stijl heeft ontwikkeld. Na ‘Wie stenen losbreekt’, ‘Adempauze’ en ‘Spiegeltijd’ kwam theatermaker Kirsten Benschop in 2018 met een nieuwe theatersolo: ‘Die ik ben’. Een voorstelling op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Benschop zet, met muzikant Derk Groen (gitaar en darboeka) aan haar zijde, met ‘Die ik ben’ een inspirerende, relativerende en bovenal eerlijke voorstelling neer! 

Zondag 6 oktober 2019 om 15:00 uur Ioannis Teatertsjerke, Lautawei 5a, Wier
Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123