Algemeen

Kom binnen kijken bij A House of Happiness | Royal Vriesco

Altijd al eens binnen willen kijken bij een koninklijk bedrijf? Dit kan! Op donderdag 12 september en vrijdag 13 september is het mogelijk om binnen te kijken bij de grootste gordijnenfabriek van Europa aan de Mr. P.J. Troelstraweg in Leeuwarden. Royal Vriesco, bekend in de woonwinkels onder de merknaam A House of Happiness, zet haar deuren open. Aanmelden kan via www.ahouseofhappiness.com/factory-tour. Let op, er zijn beperkte plaatsen. 

Bedrijf in actie tijdens de factory tour
Neem een uniek kijkje achter de schermen en zie hoe dé gordijnen van Europa gemaakt worden. “Tijdens de rondleiding zie je hoe wij dagelijks werken aan gordijnen waar je echt blij van wordt. Geen ruimte blijft onontdekt. Zo zie je hoe 1 miljoen meter stof eruit ziet, bekijken we de duurzame textielprinter in actie en kun je het vakmanschap bewonderen in het naaiatelier. In ons Experience Center hangen alle stoffen, inclusief al de nieuwe collectie. Als afsluiting en aandenken ontvangt iedereen een leuke goodiebag”, vat Janneke Eizema samen.

Royal Vriesco, een Koninklijk bedrijf
In mei heeft commissaris van de Koning Arno Brok het predicaat ‘Koninklijk’ overhandigd tijdens het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Directeur Johanna Jorritsma blikt terug op een bijzondere dag.  “De kroon die wij hebben gekregen, zet een letterlijke kroon op ons werk. Wij zijn trots op ons bedrijf en zijn toonaangevend in de markt. Afgelopen jaren zijn wij gegroeid tot een Europese speler van formaat, dit predicaat betekent veel voor ons.” Vriesco is in Fryslân het 31ste bedrijf dat dit predicaat heeft mogen ontvangen.