Algemeen

Met de campagne ‘Kom mee naar buiten’ wil bv SPORT inwoners van de gemeente Leeuwarden stimuleren om meer te bewegen  in de buitenlucht.

Voor kinderen en jeugd tot 18 jaar wordt om die reden een buitenspeelmiddag georganiseerd op woensdag 8 juli. bv SPORT en Amaryllis hebben de handen ineengeslagen en staan deze middag paraat om er een actieve middag van te maken. De zomervakantie is begonnen en wat kun je dan beter doen, dan buitenspelen?

De buurtsportcoaches van bv SPORT  en jongerenwerkers van Amaryllis zijn die middag te vinden op diverse locaties in de gemeente Leeuwarden. De Griene Leane (SOP) in Stiens, het Cruijff Court in Heechterp/Schieringen, de speeltuin aan het Pieterseliewaltje en het Play & Skate Court in Grou zijn een aantal van die locaties. Voor alle locaties kunt u terecht op de website van bv SPORT.

De buitenspeelmiddag op woensdag 8 juli start voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar om 13.30 uur en eindigt om 14.45 uur. De kinderen krijgen die middag een  buitenspeelboekje mee naar huis. Dit boekje is samengesteld door de buurtsportcoaches van bv SPORT. Bv SPORT hoopt hiermee dat kinderen en ouders inspiratie opdoen, zodat zij meer naar buiten gaan. Van 15.00 tot 16.00 uur wordt er een sportief uur voor de jeugd van 13 tot 18 jaar georganiseerd. Deze activiteiten zijn gericht op sporten en bewegen. Samen met de jongerenwerkers van Amaryllis maakt  bv SPORT er een leuke middag van! Kom, zéker op woensdag 8 juli, mee naar buiten!