Algemeen

Komische cultuurclash tussen twee families; ’About my father’

Filmhuis Stiens vertoont maandag 25 maart a.s. de Amerikaanse komedie About my father in De Nije Skalm. Aanvang 20.00 uur. De film draait om een cultuurclash tussen twee families. De ene familie heeft verre Ierse voorouders en heel veel geld, de andere is nog niet zo lang geleden vanuit Italië in de VS beland. Met in de hoofdrollen onder anderen Robert de Niro en Kim Cattrall (Samantha uit de populaire tv-serie Sex and the City).

In About my father speelt De Niro Salvo, een uit Sicilië geëmigreerde kapper. Hij is weduwnaar en heeft één zoon, vijftiger Sebastian, die hij op traditionele Italiaanse wijze heeft opgevoed. Sebastian heeft een relatie met Ellie, een Amerikaanse kunstenares. 

Wanneer hij het idee opvat om haar ten huwelijk te vragen, zitten daar wel wat haken en ogen aan. Zo wil hij haar graag de ring geven die al jaren in de familie is, maar daarvoor moet hij eerst vader Salvo ervan zien te overtuigen dat Ellie de ware is. Bijkomend probleem: de beide families zijn in alles vrijwel het tegenovergestelde van elkaar. Reserveren kan via www.filmhuisstiens.n