Algemeen

LOOP Leeuwarden op 19 mei door Stiens

Op zondag 19 mei wordt het hardloopevenement LOOP Leeuwarden voor de dertiende keer  georganiseerd. Deze editie lopen de deelnemers van de halve marathon voor het eerst door Stiens. Supporters langs de route zijn van harte welkom!

foto: Humphrey Paap

 

Vanaf het Wilhelminaplein in Leeuwarden starten duizenden lopers op een mooie serie afstanden. Voor de kinderen is er de Kidsrun. Helemaal gratis loop je de 1 kilometer (als je tussen 4 en 8 jaar bent) of de 2,5 kilometer (als je tussen 9 en 12 jaar bent). Ook voor volwassen lopers is er een breed aanbod, van 5, 10 of 21 kilometer. Op de 5 kilometer kun je ook meedoen als wheeler (met een race-rolstoel). De organisatie heeft gezocht naar mooie en veilige routes. Zo kan iedereen aan een topprestatie werken. Het maakt niet uit of je nog maar kort aan het trainen bent of al jaren wekelijks je kilometers maakt.

De langste afstand van LOOP Leeuwarden op 19 mei is de halve marathon. Ruim 21 kilometer leggen alle toppers op deze afstand af. Onderweg komen ze onder andere door Stiens. Vanaf ongeveer 11:15 uur lopen de snelsten via de Bredyk over het Hynstewaed, via de Petterhústerdyk en de Lutskedyk naar It Noarderfjild. Via de Griene Leane vervolgen ze de route naar Britsum. Daarna gaan ze via Koarnjum en Jelsum terug naar de stad. Met verkeersregelaars zorgt de organisatie voor een veilige route. In Stiens is voor de lopers een verzorgingspost ingericht aan de Truererdyk. In Koarnjum wordt een verzorgingspost aan de Breedyk ingericht en in Britsum vinden de deelnemers een post aan de Stedpaed.

Bij het leveren van hun topprestatie kunnen de lopers van LOOP Leeuwarden wel wat aanmoedigingen gebruiken. In Stiens zijn ze precies op de helft en beginnen de benen al wat moe te voelen. Met aanmoedigingen vanaf de kant gaat het lopen net wat gemakkelijker. Inwoners van Stiens, Britsum, Cornjum en Jelsum kom op 19 mei langs de route kijken en moedig de deelnemers aan!

Wilt u zelf nog meedoen aan LOOP Leeuwarden? Op zaterdag 18 mei is de na-inschrijving in het Z-gebouw aan het Zaailand 106 in Leeuwarden. Tussen 10:00-14:00 uur bent u van harte welkom! Meer informatie: www.loopleeuwarden.frl