Algemeen

Mama café door verloskundige praktijk Stiens

30 jaar geleden was dit fenomeen er nog niet, net als de mobiele telefoon, snel internet, LIP formulieren in de kraamzorg, wel hadden we 80 uren kraamzorg, kraamzorg die echt alles deed. Maar nu hebben we partners die een week vrij zijn en als ze willen daarna nog 4 tot 5 weken tegen 70% salaris. Hoe komt dit? Dat vraag ik mijzelf ook wel eens af…

Foto's Wednys Fotografie

Mama café…is er dan ook bier? Vraagt menig partner. Nee bier niet, maar wel een terugkom ochtend met alle moeders en partners en natuurlijk de baby’s. Hier zien de moeders elkaar, andere kinderen en is er gelegenheid voor een praatje, een lach, een huil.  Voor wie wil is er een workshop draagdoeken dragen en knopen. En die wijsheid is al zo oud als de weg naar Rome. 

Eigenlijk is ons mama café een moment van ervaringen uitwisselen, horen, zien en voelen hoe het moederschap is met moeders die net als jij onzeker kunnen zijn, blij en soms verdrietig zijn, hulp nodig hebben of juist willen geven. En dat gegeven was er 30 jaar geleden ook al, dus dat is niet anders. Alleen op een andere manier. Ook goed! En met koffie of thee.

Zien we jou 12 december ook op ons volgend mama café?

Lieve groet van ons, Marloes, Ilse en Hetty