Algemeen

Manegepony's Macho en Snuitje zijn met pensioen

Welke paardemeisje/jongen is niet begonnen op de pony's Macho en Snuitje bij manege de Molenruiters in Vrouwbuurtstermolen.

De twee manegepony's die 28 jaar hard gewerkt hebben voor ieder kind, zijn dinsdag 5 februari 2019 met pensioen gegaan. Om 16.00 uur werden beide pony's naar het opvangadres Stichting Opvang Oude Manegepaarden en -Pony's  aan de Langestraat 82-A, 9045 PD in Beetgumermolen gebracht.

 Macho is 31 jaar oud.  Als driejarige pony kwam hij 28 jaar geleden naar Manege Molenruiters in Vrouwbuurtstermolen. Snuitje is iets jonger. Hun schofthoogte is amper 1.10 meter, maar werken deden ze als de beste! Hele generaties kinderen hebben ze plezier in het rijden bijgebracht. Macho en Snuitje gaan samen met pensioen. Paarden houden van paarden, pony's van pony's. Dat ze samen zijn voorkomt heimwee op hun nieuwe adres. De ervaring heeft ons geleerd dat pensioendieren zich heel snel thuis voelen bij de Stichting. Ze krijgen een mooie grote stal (4,5 x 2,5 meter), met een verlaagde deur zodat ze fijn alle kanten uit kunnen kijken. 

Alle verzorging 'op maat', waaronder speciaal voer voor oude paarden en pony's en natuurlijk 's avonds na de laatste voerbeurt altijd een toetje: appels en/of wortels. Tot de weidetijd aanbreekt gaan ze iedere dag een aantal uren in de benen in de gedraineerde paddock.